• Gratis thuis bezorgd
  • Veilig afrekenen
  • Klantenbeoordeling 8.4 / 10

Bedden/manden/kussens

0
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Comfortabele hondenmanden

Een eigen plekje in een comfortabele hondenmand is voor een hond is heel erg belangrijk. In een mand kan de hond tot rust komen, lekker slapen of rustig met een hondenspeeltje spelen. De hond laadt weer op voor een volgende speelpartij of wandeling. Het is van belang dat de hondenmand niet in de volle zon staat of op de tocht. Zoek in je huis een beschut plekje en creëer daar een fijne ontspanplek voor je hond. Op onze online dierenshop kun je kiezen uit een van de vele bedden, hondenmanden of kussens. Bedenk van te voren goed welk formaat bij jouw hond past. Een mand moet niet te klein zijn, maar ook zeker niet te groot. Veel honden vinden het lekker als hun kop een beetje hoger ligt dan hun lijf. Een mand met een opstaande rand valt daarom vaak goed in de smaak bij uw dier. Het is natuurlijk ook fijn als de mand mooi staat in uw interieur. Zoek daarom naar een mand waar zowel de baas als de hond blij van wordt!

Welk formaat moet ik kiezen?

Je hond moet natuurlijk lekker kunnen liggen in een hondenmand. Let er daarom op dat je hond in ieder geval opgerold in de mand moet kunnen liggen. Als dit niet kan, is de mand sowieso te klein. Maar de mand moet ook weer niet te groot zijn. De hond voelt zich dan minder geborgen. De aangegeven maten van manden zijn altijd de buitenmaten. Houd daar dus rekening mee met de aanschaf van de mand. Meet de slaaphouding van je hond op en tel daar tien centimeter bij op. Dan weet je de juiste breedtemaat van de mand. Een hondje die laag op zijn poten staat, kun je natuurlijk beter niet in een mandje leggen met een hoge opstaande rand. Hoe groter de hond, hoe hoger de opstaande rand mag zijn. Een puppy ligt het liefst in een klein, knus mandje. Let er bij de aanschaf van je mand ook op hoeveel je hond nog gaat groeien. Als je twijfelt over welke maat je moet kiezen, dan kun je ons altijd bereiken via onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste duurzame keuze.

Welk materiaal is ideaal?

Een hondenmand is verkrijgbaar in veel varianten en vormen. Natuurlijk moet de plek voor de hond comfortabel zijn. Honden vinden het fijn om in de buurt van hun baasje te zijn. Een mand die je makkelijk kunt verplaatsen is daarom ook een aanrader. Het is handig om een mand te kiezen die je kunt wassen. Aangeraden wordt om dit minimaal eenmaal per maand te doen. Was de mand dan met een milde shampoo. Soms zijn hoezen los verkrijgbaar en kun je deze dus ook apart wassen. Dit is handig, omdat je de hondenmand zelf het beste niet kunt bewerken met antibacteriële middelen. Deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor de hond. Als je hond erg van knagen houdt, bestel dan een mand van een stevig materiaal. Een zacht donzen mandje is anders snel kapot en dat zou natuurlijk zonde zijn.