Een gezonde hond is een blije hond

Je hond is een groot onderdeel van het gezin, het is een dier waar je veel van houdt en net zoals jezelf gezond dient te blijven wil je ook dat je viervoeter gezond is en blijft. Gelukkig is dat met de juiste maatregelen simpel te doen. Daarmee doe je niet alleen jezelf maar ook je trouwe vriend(in) veel plezier mee.

Goed eten
Veel van deze leefregels lijkt op die van mensen, niet zo gek ook, mensen en honden zijn toch niet zo anders dan je zou denken als het gaat om de behoeftes. Goed eten is zeker belangrijk, vooral vlees en vis zijn nodig voor uw hond om goed te functioneren, hier zitten namelijk belangrijke vetten en eiwitten in. Maar vlees is zeker niet alles wat uw hond nodig heeft, ook groente en fruit moeten in het eetpatroon zitten om gezond te blijven. In de hypoallergene hondenvoeding van Dibaq Sense zit voldoende voor de hond om gezond te kunnen eten.

Beweging
Elke dag een ommetje maken bij het uitlaten doet al veel goeds voor uw hond, zo zijn ze lekker buiten, kunnen ze hun behoefte doen en hebben ze ook de nodige beweging. Maar af en toe even kunnen rondrennen in het park of de achtertuin is ook wel eens even fijn voor het dier. Niet alleen fysiek maar ook mentaal dient uw viervoeter te worden uitgedaagd, koop dan ook een speeltje of doe af en toe een spelletje waardoor ze een beetje getest worden en weer helemaal happy zijn.

Tandenpoetsen
Net zoals wij moeten ook hondentanden gepoetst worden, jammer genoeg kunnen ze dit niet zelf, dus zal het baasje dat moeten oplossen. Er zijn eigenlijk 2 opties voor, als eerste het gebruik van dental sticks, die de tanden van de hond sterk houden of het zelf poetsen van de honds tanden. Dat is nog niet zo makkelijk, daarom is het ook handig om dit te doen wanneer ze moe en kalm zijn, geduld te hebben, de juiste spullen te gebruiken en uw hond na het tandenpoetsen te belonen voor het braaf zijn.

Plaats een reactie