Drie tips voor iedere hondenbezitter!

Als hondenbezitter ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van je hond. Het is dan ook ten allen tijde belangrijk om de hond goed in de gaten te houden en symptomen vroeg te signaleren. Hoe eerder de symptomen gesignaleerd zijn, hoe eerder het beestje ook naar de huisarts kan. Een snel bezoek aan de huisarts kan verdere complicaties voorkomen! Daarom geven we je in deze blog drie tips om hondenziektes op tijd te signaleren.

Check de oren

De oren van de hond zijn veelzeggend wat betreft de gezondheid van het beestje. Als de oren van de hond normaal omhoog staan en ineens naar beneden hangen dan is er over het algemeen iets aan de hand! Het kan zijn dat viezigheid zich heeft opgehoopt in de oren en dat er oorsmeer ontstaat. De oorsmeer verwijderen is vaak de eerste paar keer lastig. Daarom is het raadzaam om van tevoren op zoek te gaan tips en tricks wat betreft oorsmeer bij de hond verwijderen. Je vindt hier alles over door te Googlen op: “oorsmeer hond verwijderen”.

Controleer het plasgedrag

Het plasgedrag van de hond is veelzeggend over de gesteldheid van de blaas van de hond. Als een hond ineens veel vaker moet plassen dan normaal is er in veel gevallen sprake van een blaasontsteking. Een andere manier om de blaasontsteking vroegtijdig te concluderen is het controleren van de urine van de hond. Als er bloed terug te zien is in de urine van de hond dan weet je dat er iets aan de hand is!

Controleer het eetgedrag

Als een hond ineens afwijkt van het reguliere eetpatroon betekent dit dat het voedsel niet meer op dezelfde manier wordt opgenomen als voorheen. Dit kan liggen aan het falen van enkele organen maar bijvoorbeeld ook op diabetes bij honden. De diabetes hangt samen met een vergroting van de eetlust. De hond wilt veel meer eten dan voorheen maar verliest ondertussen wel gewicht. Als je het vermoeden hebt dat de hond diabetes heeft dan is een bezoek aan de huisarts aan te raden. De huisarts kan de hond een specifiek dieet voorschrijven. Als de hond zich aan dit dieet houdt, kan de hond nog op een fijne wijze van het leven genieten!

Plaats een reactie