Een rolstoel voor honden, hoe werkt dat?

Hoewel je het niet vaak tegenkomt, zou het kunnen dat je het wel eens ergens hebt gezien. Een hond in een rolstoel. De een vindt het er ‘zielig’ uit zien, de ander vindt het geweldig! Het is voor te stellen dat je het er zielig uit vindt zien, zo’n kleine viervoeter in een stoel met wieltjes, maar er zijn al heel veel honden ontzettend mee geholpen! Honden die om welke reden dan ook niet goed meer kunnen lopen, kunnen veel baat hebben bij een rolstoel. Het geeft ze ondersteuning waardoor ze weer bijna als vanouds kunnen wandelen, rennen en spelen.

Voor welke honden is een rolstoel geschikt?

In principe is er voor iedere hond wel een geschikte rolstoel te verkrijgen. Zelfs herdershonden en grote Berner Sennen honden kunnen in een rolstoel gezet worden. Ook voor chihuahua’s en mopshondjes zijn rolstoeltjes verkrijgbaar. De meeste honden die in een rolstoeltje lopen doen dat vanwege ouderdom, een blessure of een aandoening zoals hernia. Ook kan een hond in een rolstoel revalideren na bijvoorbeeld een operatie. Heb je een hond met een probleem aan zijn of haar poten? Overweeg dan ook een rolstoel voor je hond! Op de website van Honden-rolstoel.com vind je diverse honden rolstoelen, veel informatie, foto’s van andere honden in een rolstoel én kun je een afspraak maken om een honden rolstoel te passen bij jouw hond! Twijfel je of het wel geschikt is voor de aandoening van jouw hond? Overleg dan even met je dierenarts. Veel dierenartsen zijn enthousiast over rolstoelen voor honden.

Een honden rolstoel biedt ondersteuning voor je hond. Vaak betreft het een probleem in de achterpoten. Het komt niet vaak voor dat het de voorpoten betreft. Een rolstoel werkt het beste bij de achterpoten, deze kunnen in de rolstoel ondersteund worden en bij totale verlamming zelfs in speciale hangers gehangen worden zodat ze niet meer over de grond slepen en beschadigd raken. Ook honden met aandoeningen aan de voorpoten kunnen een rolstoel proberen. Er zijn rolstoelen met twee wielen en vier wielen verkrijgbaar.

Plaats een reactie