Hondenvoer: wat kan je beter vermijden en wat wil je juist wel hebben

Als je op zoek bent naar goed hondenvoer dan is het soms lastig om te weten waar je op moet letten. Veel hondenvoer in de supermarkt heeft ongeveer dezelfde bestanddelen, maar toch kan er flink verschil zitten in wat jouw hond wel en niet eet. Er zijn wel bepaalde ingrediënten of eigenschappen van hondenvoer waar je op kan letten waardoor je weet of je goed hondenvoer in huis hebt. In deze blog lees je hier meer over.

Hondenvoer uit de supermarkt

Veel hondenvoer wat je in supermarkten vind bevat veel toegevoegde smaak-, kleur- en geurstoffen. Goed is dit niet per se voor je hond. Als je liever wat natuurlijker hondenvoer hebt dan kan je kiezen voor speciaal hypoallergene hondenbrokken van Grubs. Dit hondenvoer is gemaakt van insecteneiwit, wat het een hypoallergeen karakter geeft. Allergieën bij honden worden vaak veroorzaakt door dierlijk eiwit, zoals varkens- of kippenvlees. Het hypoallergene hondenvoer van Grubs is dus gemaakt van insecteneiwit en andere gezonde toevoegingen zoals echinacea en spirulina. 

Moet je hond wat afvallen?

Als je hond iets te zwaar is, kun je het volvette hondenvoer beter laten staan. Ga in dit geval voor voeding met een hoger eiwitgehalte, zodat je hond wel genoeg vulling binnenkrijgt. Voer met een laag vetgehalte is dan dus ook een betere optie. Daarnaast kun je wederom de snacks en snoepjes beter laten staan als je wil dat je hond wat gewicht verliest.

Voedsel met weinig granen

Veel hondenvoer is vaak gemaakt van granen. Dit komt doordat granen goedkope en vullende vul ingrediënten zijn. Goedkoop hondenvoer uit de supermarkt bestaat dus vaak uit een groot deel voor granen. Honden hebben in principe geen granen nodig binnen een gezond dieet. Dit betekent dat je hond dus waarschijnlijk andere voedingsstoffen misloopt als hij voor 40% granen eet. Ook in dit geval kan je dus beter kiezen voor hondenvoer met een hoog eiwitgehalte omdat hier vaak minder granen in zitten en meer andere gezonde toevoegingen.

Plaats een reactie