Vlooien bestrijden bij kat en hond

Het is niet ongebruikelijk dat je ooit te maken krijgt met vlooien in je huis. Een hond of kat komt namelijk snel met deze beestjes in aanraking. Dat komt omdat honden en katten nou eenmaal vaak met andere dieren in aanraking komen. Hier is natuurlijk niet veel aan te doen en hier komt nog bij dat vlooien enorm ver kunnen springen.

De bestrijding van vlooien bij katten is niet eenvoudig. Deze kleine beestjes verspreiden en vermenigvuldigen zich enorm snel. Het bestrijden van vlooien kan in 3 stappen beschreven worden. De vlooien die niet op de hond zitten bevinden zich in huis of in de tuin. Dit is zo’n 95% van het totale aantal vlooien, de overige 5% zit wel gewoon op uw huisdier.

Hoe kom ik van de vlooien af?

De eerste stap is het stofzuigen van uw gehele huis en dan met name de kleine donkere plekjes.
Dit moet heel secuur gedaan worden omdat er zo min mogelijk vlooien of cocons moeten blijven liggen.

Gebruik een spray
De tweede stap is het besprayen van het gehele huis met een omgevingspray. Spray vooral op plekken waar de hond vaak ligt of slaapt en vergeet niet om ook de onderkant van het meubilair of kleed mee te nemen.

Een derde middel
De laatste stap is het bestrijden van de vlooien op uw huisdier. Dit kan doormiddel van een spot on middel dat met een pipet in de nek van uw huisdier kan worden aangebracht.
Deze spot on middelen zijn gewoon bij de dierenarts of dierenwinkel te kopen. Lees de gebruiksaanwijzing van deze producten goed door om bijvoorbeeld een overdosis te voorkomen.

Plaats een reactie