Aquarium LED verlichting: must voor welzijn van jouw vis

Heb je pas een vis gekocht? Of al een hele collectie en wil je je aquarium anders inrichten? Of erger je je aan TL-verlichting? Dan is hier de oplossing: ga dan op zoek naar aquarium LED verlichting! Aquarium LED verlichting heeft vele voordelen, zowel voor jouw portemonnee als voor de vissen zelf. We hebben de voordelen hiervan voor je uitgezocht.

Voordelen LED verlichting
Wat natuurlijk altijd fijn is voor je portemonnee, is het feit dat LED verlichting in je aquarium minder energie verbruikt dan dat TL-verlichting verbruikt. Als we het vergelijken met TL-verlichting zien we ook dat LED verlichting een stuk langer mee gaat. Bij TL-verlichting is het namelijk zo dat het elk jaar vervangen moet worden, als je de verlichting optimaal wil houden. LED verlichting gaat veel langer mee!

Uitgelicht: Aquarium LED Verlichting Kopen | 100% Waterdichte Lampen

Er zijn ook kopers die overstappen naar LED verlichting omdat het algen zou bestrijden. Het licht zelf doet natuurlijk niks met algen, er zitten namelijk niet speciale lasers in die tegen algen zijn, maar hoe het algenprobleem wel opgelost kan worden, is door ervoor te zorgen dat je aquariumplanten goed groeien. Als je aquariumplanten namelijk goed groeien, blijven er geen voedingsstoffen over voor de algen. En goed nieuws: LED verlichting bevordert de groei van je aquariumplanten! Dus indirect bestrijdt LED verlichting de algen in je aquarium, omdat ze je aquariumplanten stimuleren om te groeien. Zo blijven er geen voedingsstoffen over voor de algen.

Daarnaast zorgt LED verlichting ook nog eens voor een prachtige schittering effect in je aquarium. Beweging van het oppervlaktewater wordt weerkaatst op oppervlakken zoals de rug van je vissen! Hierdoor wordt de algehele ervaring van je aquarium stukken beter.

LED verlichting is ook dimbaar, zo kun je dus dag- en nachtlicht perfect nabootsen. Naast alleen dag- en nachtlicht, kun je ook een zonsopgang of zonsondergang nabootsen, maanlicht, schemering en bewolking! Jouw aquarium wordt hierdoor dus echt een mini wereldje, speciaal voor jouw vissen alleen!

Tip: Aquarium LED Verlichting Dimbaar | Eenvoudige Montage

Wat je misschien ook wel is opgevallen is het feit dat TL verlichting een lichtspreiding heeft van 360 graden. Hierdoor kan je een soort voetbalveldverlichting effect hebben in je kamer, want het licht is helemaal rond. Hierdoor wordt ook een groot deel van je verlichting niet effectief gebruikt. LED verlichting heeft een lichtspreiding van 120 graden, waardoor er een stuk minder licht buiten je aquarium valt. Zo blijft jouw kamer ook nog gewoon gezellig, en niet een soort voetbalveld of bouwplaats!

Plaats een reactie