Paracord voor honden halsbanden

Er zijn maar weinig materialen die zo multifunctioneel zijn als paracord. Misschien ben je weleens een paracord armbandje tegengekomen of heb je er zelf een. Paracord, is namelijk uitgegroeid tot het nummer 1. Materiaal om zelfgemaakte sieraden van te maken. Onder andere Pinterest staat boordevol voorbeelden en inspiratie om zelf aan de gang te gaan met paracord. De keuze aan paracord is oneindig en je kan paracord in diverse diktes krijgen en daarnaast in vrijwel alle kleuren van de regenboog. Door de kleuren met elkaar te combineren en hier speciale knopen in te leggen of schakels aan vast te maken, is het nu voor iedereen mogelijk om zijn of haar eigen unieke ketting, armband of zelfs oorbellen te maken van dit zeer goed betaalbare materiaal.

Tip: Paracord Set Kopen | Complete Paracord Sets incl. Giftbag!

De diversiteit aan beschikbare kleuren maakt paracord het ideale materiaal voor zelfgemaakte sieraden

Paracord is niet alleen vanwege de prijs erg geliefd voor de productie van zelf gemaakte sieraden. De verscheidenheid aan beschikbare kleuren, maakt dat je oneindig veel combinaties kan maken en zeer makkelijk je eigen design kan maken. Paracord is bovendien erg licht in gewicht en draagt over het algemeen prettig. Een bijkomend voordeel aan paracord, is dat het zeer goed bestand is tegen het weer en zeer lang haar kleur behoudt. Wanneer je per ongeluk met een paracord sieraad het zwembad of de zee in springt is dit geen enkel probleem. Deze kun je gewoon op laten drogen en weer in volle glorie dragen met kleurbehoud.

Uitgelicht: Paracord Pakket Compleet | Leuke Paracord Pakketten

Paracord is materiaal met een rijke geschiedenis

Paracord dankt haar naam aan waar dit materiaal oorspronkelijk voor gebruikt werd, namelijk voor de productie van parachutes van het Amerikaanse leger. Vrijwel alle paratroepers in de tweede wereldoorlog maakten gebruik van parachutes gemaakt met behulp van paracord. Paracord heeft een specifieke structuur en bestaat uit een kerndraad met daaromheen verweven draden. Paracord wordt ook wel gebruikt bij outdoor activiteiten als survivallen, omdat je paracord in geval van nood helemaal uit elkaar kan trekken en je meterslang flinterdun touw hebt, dat wel ijzersterk is en perfect werkt om bijvoorbeeld een scheer- of waslijn van te maken tijdens het kamperen. Ook voor zelfgemaakte dierenaccessoires is paracord uitstekend geschikt. Zo maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een halsband voor jouw hond van paracord. Je kan hierbij zelfs kiezen voor een fluorescerende kleur paracord, zodat je ook in de schemering of donker je hond makkelijk in het oog houdt.

Plaats een reactie