Dit moet jij weten over jachthonden!

In de basis heeft iedere hond jachtinstinct. Dat is niet iets negatiefs. Bijna iedere hond dat een konijn of een vogel ziet gaat daarachteraan, dat komt vooral omdat er dan een stofje vrij komt waar je hond intens gelukkig van wordt. Hoe sterk dat impuls is, is weer afhankelijk van het ras. De een heeft dit logische wijs sterker als de andere. Het klinkt heel leuk, maar honden met een jachtinstinct dienen de juiste training te krijgen. Waarom? Lees dat hieronder:

De juiste training

Jachthonden zijn bij veel mensen populair, omdat ze aantrekkelijke karakter eigenschappen hebben zoals, ze zijn sociaal, erg vriendelijk, actief, energiek en intelligent. Deze eigenschappen zorg ervoor dat een jachthond ontzettend leuke honden zijn, mits ze de juiste training krijgen. Met jachtartikelen zorg jij ervoor dat jou viervoeter de juiste uitdaging en training krijgt. Hierdoor prikkel je je hond op de juiste manier. Wat eveneens belangrijk is, is dat je hond dagelijks veel beweging nodig heeft, zodat ze hun energie kwijt kunnen. Als je dat niet doet gaat je viervoeter namelijk zelf op avontuur met vaak vervelende gevolgen van dien. Dat wil je niet. 

Hoe zorg je voor de juiste training?

Er zijn verschillende manieren om een hond te trainen en dan al helemaal jachthonden. Hond eigenaren met ervaring zullen weten hoe zij hun hond moeten trainen, maar er zijn ook genoeg eigenaren die dat niet weten, daarom geven wij enkele tips.

Overtuig je hond

De band tussen viervoeter en baas begint met vertrouwen. Heb jij geen vertrouwen in je hond, dan zal hij of zij dat voelen. Een handige manier om vertrouwen te wekken is om je hond te overtuigen. Laat je (jacht)hond zien dat gehoorzaamheid de moeite waard is. Als je hond het gewenste gedrag vertoont door bij je te komen liggen of zitten, loof die actie dan. Heb je hier nog moeite mee? Dan zijn Jachtartikelen kopen het overwegen waard. Dit stimuleert het trainingsproces. Een ander bijkomend voordeel van het gebruiken van trainingstools, is dat je hond op een andere manier gestimuleerd wordt. 

Impulscontrole

Honden met jachtinstinct dienen hun instinct te kunnen weerstaan om een goede jachthond te zijn. Dit geldt overigens voor iedere hond. Echter gaat dit gecontroleerde gedrag tegen je viervoeter zijn natuurlijke aard in. Dat maakt het ook moeilijk. Dat zal, wellicht herkenbaar, tot frustratie leiden, maar ook dit dient je hond onder controle te houden. Het draait om zelfbeheersing. 

Simpel voorbeeld: Springt je hond tegen een bezoeker op? Laat het dan weten dat de verkeerde manier is om aandacht te krijgen.

Het is lastig om dit in woorden uit te drukken, maar beloon je hond pas als hij of zij laat zien dat die zijn impulsen onder controle kan houden. Jachtartikelen helpen hier zeker bij. Een hond dat als een ongeleid projectiel de wei in gaat is voor iedereen een gevaar. De punten die wij in onze blog hebben besproken zijn voor iedere viervoeter te gebruiken.

Plaats een reactie