Help! Er zitten volgens onder mijn zonnepanelen

In de lente fluiten ze vrolijk vanaf de daken en vanuit de bomen, in de winter zoeken ze de warmte op in zuidelijke landen: vogels. Er zijn heel wat vogelsoorten die op de aardbol rondvliegen en veel mensen hebben er dan ook een sport van gemaakt om vogels te sporten. Bovendien brengt het vrolijkheid in de ochtend als je wakker wordt in een vakantiehuisje op de Veluwe. Desondanks worden vogels ook meer en meer uit het straatbeeld verdrongen door industrialisering. Zo had je misschien nog niet nagedacht over het feit dat vogels maar al te graag gaan nestelen onder zonnepanelen. Vogels onder zonnepanelen is echter een uiterst gevaarlijke situatie, waardoor het van groot belang is dat je hierop actie onderneemt. Waarom het nestelen gevaarlijk is en jij uit de nesten moet blijven, lees je in dit blog.

Waarom nestelen vogels onder zonnepanelen?

De ruimte onder zonnepanelen wordt in het nestseizoen lekker warm, waardoor vogels dit beschouwen als de ideale ruimte om een nest te gaan bouwen. Desondanks is dit uiterst gevaarlijk, omdat de temperatuur onder het zonnepaneel hoog op kan lopen. Hierdoor kunnen de eieren gaan koken en het nestmateriaal verbranden. Dit kan de elektronica en bekabeling flink beschadigen, wat niet alleen gevaarlijk is maar ook tot hoge kosten kan leiden. Bovendien kunnen de takjes het folie van de zonnepanelen verbranden en het systeem van het zonnepaneel verstoren. Deze onherstelbare schade wil je uiteraard voorkomen, maar nu is de vraag: hoe doe je dat?

Birdblocker haalt jou uit de nesten

Om te voorkomen dat je overlast vogels zonnepanelen ervaart, kun je het Birdblocker systeem aanschaffen. Dit is een kunststofstrip die gemonteerd kan worden op het zonnepaneel en voorkomt dat vogels onder je zonnepanelen gaan zitten. Heb jij dus last van vogels onder je zonnepanelen? Aarzel dan geen moment om een kijkje te nemen op de website van Birdblocker voor meer informatie!

Plaats een reactie