Welke omheining is geschikt voor paarden?

Wanneer u in het trotse bezit bent van één of meerdere paarden, komt daar een hoop bij kijken. Het zijn immers niet alleen de paarden waar u aan hoeft te denken, maar ook de stallen, de boxen en de omheining van de paardenweide. In deze tekst geven wij u graag wat meer informatie over verschillende soorten omheiningen. Niet alleen handig als u van plan bent om een paardenweide aan te laten leggen, maar ook als u al een paardenweide heeft die nodig aan een opknapbeurt toe is.

Verschillende soorten omheiningen
Omheiningen voor paardenweides zijn er in talloze soorten, maten en materialen. Zo kunt u kiezen voor een houten omheining, een kunststof omheining, een lintafrastering of een omheining met gaas. Elk van deze vier soorten omheiningen heeft zijn eigen voordelen en het is dus volkomen afhankelijk van uw wensen welke soort omheining het beste bij uw paardenweide past.

Houten omheiningen
Houten omheiningen zijn in twee varianten verkrijgbaar, namelijk doorsteek omheiningen en opschroef omheiningen. Het verschil tussen deze twee varianten zit hem in de manier waarop de horizontale balken aan de verticale balken zijn bevestigd.

Kunststof omheiningen
Heeft u toch liever een kunststof omheining? Dan is de Equisafe omheining de juiste keuze voor u. Deze omheining is zeer degelijk en verkrijgbaar voor een gunstige prijs. Bovendien is de omheining gemakkelijk te verplaatsen waardoor u eenvoudig uw weide opnieuw in kunt delen.

Lintafrasteringen
Lintafrasteringen bestaan uit houten palen die verticaal de grond in worden geslagen en vervolgens met elkaar verbonden worden door één of twee banen lintafrastering. Het voordeel van deze soort afrastering is dat het zeer goedkoop is, en makkelijk te plaatsen en te vervangen. Ideaal dus als u een tijdelijke paardenweide wilt creëren.

Omheiningen met gaas
Omheiningen met gaas hebben als voordeel dat ze niet alleen de paarden binnen de weide houden, maar ongewenste bezoekers ook buiten de weide houden. Door de fijne rasters is deze omheining ook geschikt voor het omheinen van bijvoorbeeld een schapenweide.

Plaats een reactie